Laptisorul de matca- “sursa tineretii vesnice”

Laptisorul de matca, sursa de hrana a reginei stupului (matca) si a puietului, a fost considerat inca din antichitate “sursa tineretii vesnice”. Cu o actiune extrem de benefica pentru organism, laptisorul de matca este folosit cu succes in diferite afectiuni precum osteoporoza, infertilitate, scaderea colesterolului rau, anxietate, oboseala, gripa, anemii etc.  Ideal atat pentru adulti prin cresterea rezistentei la stres,  pentru copii in perioadele de crestere prin intarirea sistemului imunitar precum si in perioadele de efort intelectual, dar si pentru sportivi imbunatatind rezistenta la efort.

Cu un continut bogat in complexul de vitamine B, respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, vitaminele A si C, aminoacizi, potasiu, calciu, zinc, fier, sodiu, mangan, substante antibacteriene, laptisorul de matca are un efect revitalizant pentru epiderma. Laptisorul de matca este folosit cu succes in industria cosmetica datorita compozitiei sale complexe si a proprietatilor emoliente, antibacteriene, anti-imbatranire. Regenereaza tesutul epitelial dand astfel stralucire tenului matur, stimuleaza productia de colagen impiedicand aparitia ridurilor si diminuarea celor existente, hraneste foarte bine tenul, hidrateaza si creaza un efect de lifting facial.

Este folosit in prepararea cosmeticelor pentru par (sampoane regenerante si vitalizante, dar si impotriva matretii) dar si a celor pentru tenuri mature, uscate, ridate, fara stralucire, deshidratate dar si tenure mixte sau grase.

Va recomandam cu drag cosmeticele cu laptisor de matca preparate in farmacia noastra.

 

(Sursa foto www.Pixabay.com)