POVESTEA NOASTRA

despre_noi1Viata mea este o poveste. Si povestile merita a fi spuse!”

 

  Sunt farmacista Sara Danila si aceasta este pe scurt povestea mea, a pasiunii pentru aceasta meserie si a locului, parte din sufletul meu: Farmacia SARA. M-am nascut si am copilarit la poalele Muntilor Piatra Mare intr-un mic satuc din judetul Brasov, devenit astazi municipiul Sacele.

      Pentru mine muntele este o a doua casa. Iubesc natura cu toate frumusetile si darurile ei. Obisnuiam sa-mi petrec zilele pe munte si prin padure si in joaca mea de copil, culegeam flori parfumate si plante care mai de care. Si cu certitudine, pot spune cu mana pe suflet, ca bunicii si parintii mei mi-au calauzit primii pasi spre ceea ce fac astazi cu mare drag. Alaturi de bunicul meu am vazut primele stele cazatoare, intr-o noapte cand am dormit in iarba proaspat cosita, tocmai in varf de munte. Si tot el mi-a aratat primele plante medicinale pe care urma sa le indragesc mai tarziu, caci pe atunci visam doar sa cresc mare. Aveam numai 5 ani. Bunicul obisnuia sa ma rasfete cu cel mai minunat ceai de plante pe care l-am baut in toata viata mea. Un ceai delicat si foarte frumos parfumat, din plantele culese chiar de el. Nu pot uita nici saculetii mamei umpluti cu tot felul de “leacuri”, cum le spunea ea, in realitate plante culese pentru cei ai casei si mai ales pentru mine, copil nascut la 7 luni cu tot felul de probleme. Caci pe atunci erau putine medicamente si plantele erau la mare cinste in casa unui gospodar. Adoram mirosul lor, eram fermecata de fiecare in parte iar mai tarziu, cand am mai crescut si imi ajutam mama la cules, am inteles importanta lor. Asa am invatat sa recunosc fiecare plantuta, sa o apreciez si sa o respect pentru tot ceea ce ne ofera.

    In adolescenta mi-am descoperit pasiunea pentru pictura. De cele mai multe ori in desenele mele se regaseau plantele medicinale si florile. Toata lumea credea ca o sa urmez Facultatea de Arte Plastice, caci talent aveam din plin si incantam privirile tuturor cu tablourile mele. Dar eu m-am inscris la Facultatea de Farmacie din Tg. Mures, unde am descoperit cea mai frumoasa meserie din lume: meseria de farmacist. Si tot plantele medicinale au fost cele care m-au fascinat, reusind sa le cercetez in amanunt in cadrul unor lucrari universitare. Am absolvit cursurile facultatii in anul 1973 si in acelasi an am fost repartizata intr-o farmacie din judetul Bacau, locul in care am “plamadit” primele preparate de laborator menite sa aline suferinta pacientilor mei. Ani la rand am facut asta cu drag si am pus suflet in fiecare cutiuta cu medicament care iesea din laboratorul farmaciei.

    In 1991 am avut sansa de a prelua un punct farmaceutic de la stat, nu cu bani ci pe baza experientei mele si a activitatilor de cercetare, perfectionare si studiu intens in profesia de farmacist. Asa a aparut Farmacia Sara, prima farmacie independenta deschisa in orasul Bacau si una din putinele farmacii care inca mai au laborator propriu. Copiii mei mi-au urmat pasiunea si astazi imi sunt de mare ajutor in farmacie. Cultivam impreuna o relatie armonioasa cu pacientii nostri si ii tratam cu respect si compasiune pentru ca, mai presus de toate, ei sunt cei mai importanti pentru noi. Preparam in continuare in laboratorul farmaciei noastre retete magistrale. Onoram prescriptii indicate de medic, indiferent de forma farmaceutica (pulberi, unguente, suspensii, solutii, ovule, supozitoare etc) dar preparam si retete proprii, chiar personalizate pentru fiecare pacient in parte.

    Incercam sa promovam preparate pe baza de ingrediente naturale, fara conservanti si coloranti, pentru ca noi credem in puterea vindecatoare a naturii. Fiecare preparat care iese din farmacia noastra este facut manual si poarta o parte din sufletul nostru. Pentru ca cea mai mare dorinta a mea si a echipei mele este aceea de a ajuta, de a alina suferinte, de a aduce sanatate.  Suntem apreciati in fiecare zi atat pentru sfaturile pe care le acordam, cat si pentru daruirea cu care facem aceasta meserie. Preparatele noastre farmaceutice sunt astazi cautate si apreciate nu doar in orasul Bacau ci si in tara si strainatate. Rezultatele bune pe care le-au obtinut pacientii nostri ne determina sa continuam si sa fim in fiecare zi mai buni.

    Le multumesc pacientilor nostri. Pentru faptul ca revin de fiecare data la noi, ca au incredere in noi si in ceea ce facem. Si ca farmacist, ii asigur ca aceasta este unica si adevarata mea multumire.

Farmacist,

signature

DE CE NOI

despre_noi2

Prepararea medicamentelor este o mica arta, dar din pacate in zilele noastre pe cale de disparitie. Foarte multe farmacii noi s-au deschis fara laborator, pentru ca legea permite acest lucru. Si multe farmacii cu ceva experienta au renuntat la propriile laboratoare, adresandu-se pacientilor doar cu medicamente industriale. Meseria de farmacist inseamna si capacitatea de a prepara medicamente. Dar oare cati farmacisti tineri mai stiu acest lucru? Sau cati dintre ei au indemanarea necesara in conditiile in care nu au unde experimenta si aprofunda?

Noi credem ca farmacia nu este un muzeu frumos decorat destinat comertului cu medicamente, ci locul unde, cu daruire si pricepere, farmacistul vine in intampinarea nevoilor pacientilor sai. Farmacistul nostru nu are plan de vanzari ci isi dedica intreaga activitate pacientului, cercetarii, elaborarii si prepararii medicamentelor in laborator.

Ne mandrim cu un farmacist sufletist si foarte pasionat de aceasta meserie, cu peste 44 de ani de experienta in domeniul preparatelor farmaceutice. Un farmacist care isi respecta meseria si pacientii! Dupa ani de studiu intens si orientare spre pacient, acesta a elaborat o gama de produse dupa retete proprii, preparate fara coloranti si conservanti.

Preparam la cerere si retete magistrale (prescriptii indicate de medicul specialist), indiferent de forma farmaceutica. Toate produsele farmaceutice preparate in farmacia noastra pot fi achizitionate direct din farmacia noastra sau direct de pe site-ul farmaciei online.

Ne adresam tuturor nevoilor pacientilor nostri asa ca in farmacia noastra gasiti peste 1000 de medicamente si o gama variata de produse parafarmaceutice, produse pentru bebelusi si copii cat si remedii naturiste: ceaiuri medicinale, tincturi, vitamine, suplimente.

AVIZE SI AUTORIZATII

despre_noi3

Farmacia Sara este prima farmacie independenta infiintata in orasul Bacau (1991) de catre un farmacist. Suntem o farmacie autorizata de Ministerul Sanatatii si detinem toate avizele si autorizatiile necesare pentru activitatea desfasurata.

In farmacia noastra puteti gasi o gama larga de medicamente, produse parafarmaceutice, produse de ingrijire copii si bebelusi, ceaiuri si produse naturiste.

Personalul nostru este absolvent de studii de specialitate si membrii cu Drept de libera practica ai Colegiului Farmacistilor din Romania si OAMGMAMR (Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania).

Incercam sa fim mereu la curent cu toate studiile si noutatile in domeniul medical-farmaceutic: medicamente noi aparute pe piata, studii in domeniul medicamentului/farmaceutic, noi abordari in terapia diverselor afectiuni, impactul medicatiei asupra pacientului si a vietii acestuia etc. In acest sens, in fiecare an participam la numeroase cursuri de perfectionare si programe de educatie continua, organizate de OAMGMAMR si Colegiul Farmacistilor.

Toate preparatele din laboratorul farmaciei noastre se realizeaza in conformitate cu Regulile de Buna Practica Farmaceutica, respectand proceduri specifice de preparare si ambalare. Preparatele sunt pregatite manual.

Folosim instrumentar specific si aparatura autorizata si verificata metrologic,  acestea indeplinind toate normele de buna functionare. Substantele, uleiurile si alte componente medicamentoase folosite in procesul de preparare a produselor farmaceutice pregatite in laboratoratorul farmaciei noastre, detin certificate de valabilitate si conformitate din partea producatorului.